ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Σύρος είναι ένα νησί που προσφέρεται για εναλλακτικές δραστηριότητες. Σας προτείνουμε τις παρακάτω δραστηριότητες για να απασχοληθείτε και να ανακαλύψτε τη Σύρο κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί.

 

Πεζοπορικές & Περιπατητικές Εκδρομές

Η Ομάδα Πεζοπόρων της Σύρου, οι Syros Hiking Team έχει χαρτογραφήσει με μεράκι & ακρίβεια τις περιπατητικές διαδρομές στο Νότιο Τμήμα του νησιού, οι οποίες αποτελούν και τα πιο όμορφα μονοπάτια της Σύρου, στα οποία σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου (www.hikingteam.gr) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μονοπάτια και τις διαδρομές της Σύρου καθώς επίσης αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποια από τις περιπατητικές διαδρομές που πραγματοποιεί η Ομάδα Πεζοπόρων.

 

Water Sports

Στη Σύρο υπάρχουν θαλάσσιες δραστηριότητες και μία μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ, για όλες τις ηλικίες και τα γούστα. Αναζητήστε τη δράση, διασκεδάστε, μάθετε ένα νέο σπορ και στη συνέχεια χαλαρώστε στην παραλία, θαυμάζοντας το ηλιοβασίλεμα.

Δυνατότητες για: Μαθήματα θαλάσσιου Σκι, Wake Board, Kneeboard, Κανό και SUP

 

Καταδύσεις

Ανακαλύψτε τον υποθαλάσσιο πλούτο της Σύρου, ναυάγια, υφάλους και σπηλιές.
Κατά την διάρκεια των διακοπών σας μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για καταδύσεις ανεξάρτητα από το επίπεδό σας. Δεν είναι δύσκολο, αλλά όπως και με κάθε δραστηριότητα με την οποία αξίζει να ασχοληθεί κανείς, απαιτείται κάποιος χρόνος και προσπάθεια. Το καταδυτικό κέντρο στη Σύρο οργανώνει σχολεία κατάδυσης όλων των επιπέδων, καθώς και καταδυτικές εξορμήσεις με την εποπτεία του επαγγελματία.

 

Ιππασία

Από τις πιο απελευθερωτικές αισθήσεις είναι μία βόλτα πάνω στο άλογο. Ανακαλύψτε μονοπάτια και τοπία έφιπποι, απολαμβάνοντας αξέχαστες εμπειρίες. Σας προτείνουμε  διάφορες βόλτες ιππασίας, έχοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότητα, την ασφάλειά σας. Είτε ατομικά ή σε γκρουπ έως 3 ατόμων μπορείτε να περιηγηθείτε σε βόλτες με διάρκεια 1 ώρα και βάση της εμπειρίας σας σε σχέση με την ιππασία.

Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων λειτουργεί σε άρτια οργανωμένες εγκαταστάσεις για τα μαθήματα ιππασίας. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε έμπειρους ιππείς. Τα μαθήματα γίνονται κατόπιν ραντεβού, καθημερινά εκτός Δευτέρας απογευματινές ή πρωινές ώρες, ανάλογα με την εποχή. Δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία για να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας.

 

Εκδρομές Αλιείας 

Σε συνεργασία με ντόπιους αλιείς έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε μοναδικές στιγμές, βλέποντας από τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων μορφών αλιείας στις ελληνικές και ειδικά στις κυκλαδίτικες θάλασσες.

 

Θαλάσσιες Εκδρομές & Κρουαζιέρες

Ανακαλύψτε τις βόρειες παραλίες της Σύρου και εξερευνήσετε τον το 1ο φάρο της Ελλάδος στο νησάκι Διδύμη, κολυμπήσετε στα καταπράσινα νερά του Αγίου Στεφάνου.

 

Κρουαζιέρα με τον Άγιο Νικόλα

Ένα παραδοσιακό σκάφος 85 ετών αναπαλαιωμένο ψαράδικο καΐκι, με καμπίνες και τουαλέτα με καπετάνιο πολυετούς πείρας, πλήρωμα, καμαριέρα για καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, σ’ ένα ημερήσιο ταξίδι το οποίο περιλαμβάνει τοπικά εδέσματα, φρούτα, ποτά & αναψυκτικά ειδικά για εκδρομή – κρουαζιέρα σε ερημικές παραλίες, μπάνιο, μουσική και χορό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες στο νησί και κρατήσεις  απευθυνθείτε στο www.sirostravel.gr